Средневековая кухня
    Обновлено 13 февраля 2020
    Тарілки та дошки
    Тарілка «До Стаутів» (800-1100/200/50 г) 
    Свинна рулька маринована у пиві, подається з тушкованою квашеною капустою з яблуками та соусом з хріну (за оригінальним германським рецептом)
    42 грн.
    Тарілка «До Елів» (600/200/150 г) 
    Ковбаски: курячі, яловичі та зі свининою - подаються з тушкованою капустою та трьома соусами: вершковим з хріном, із часнику та гірчично-вершковим.
    495 грн.
    Дошка дегустаційна «Дике полювання Одіна» (240 г) 
    Ковбаски з м'яса бобра та соус з агрусу; - ошийок дикого кабана та вершковий соус з лисичками; - каре козулі з брусничним соусом; - медальон з оленини з чорничним соусом
    587 грн.
    Закуски
    Закуска Готів (паштет з лісових грибів) (190 г) 
    Паштет з лісових грибів з ароматом ялівцю та чебрецю. Подається з пшеничними тостами та вершковим соусом "Рислінг", смак доповнює подрібнена ліщина.
    123 грн.
    Башта Фрейї (паштет зі свинини з овочами) (210 г) 
    Паштет з підкопченої свинини, тушкованої з пивом та шавлією. Подається з квашеною капустою та соусом з брусниці
    128 грн.
    Мудрий лосось (тости з лососем) (60/90/30 г) 
    Шматочки лосося, маринованого в віскі за норманським рецептом. Подаються на житніх тостах з руколою та селерою.
    132 грн.
    Джерки з яловичини (40 г) 
    Пікантне сушене м'ясо яловичини
    77 грн.
    Джерки з качки (40 г) 
    Пікантне сушене м'ясо качки
    98 грн.
    Салати «Руни»
    Салат «Беркана» (з копченою качкою) (200 г) 
    Шматочки копченої качиної грудки, груши, ріпи, редьки та дольки апельсину, змішані з листям салатів, м'яти та смаженими кедровими горішками. Страву заправлено трюфельним соусом.
    186 грн.
    Салат вегетаріанський «Гебо» (250 г) 
    Нарізкані соломкою ріпа, яблуко та капуста, заправлені олією волоського горіху з додаванням листя кінзи. Страву посипано кмином та нунжутом
    98 грн.
    Салат вегетаріанський «Лагус» (170 г) 
    Приготовані на грилі шматочки цибулі-шалот, свіжий огірок та мікс салатів заправлені гарбузовою олією та посипані подрібненим гарбузовим насінням. Подається з колотим козиним сиром.
    143 грн.
    Салат вегетаріанський «Феху» (220 г) 
    На листи салату , заправлені імбирним соусом з ароматом кумину, викладені: карамелізована морква, редька, родзинки і волоський горіх.
    118 грн.
    Салат «Отала» (з копченим сомом) (160 г) 
    Шматочки копченого сома, змішані з тонкими слайсами свіжого огірка, листям салатів, м’яти та шпинату. Страва заправляється гірчичним соусом «Мастард» та посипається волоським горіхом.
    162 грн.
    Салат «Альгіз» (з олениною) (240 г) 
    Шматочки копченої оленини, дольки апельсину, нарізана соломкою морква, мікс салатів та шпинату, змішані з козиним сиром та кедровими горішками. Страва приправлена гірчично-апельсиновим соусом.
    186 грн.
    Салат вегетаріанський «Кеназ» (200 г) 
    Мікс салатів, шматочки моркви, стебло селери, спаржа та огірок, посипані пелюстками мигдалю та заправлені гірчичним соусом «Мастард».
    107 грн.
    Салат вегетаріанський «Перто» (160 г) 
    Запечений гарбуз, смажені гриби лисички, мікс салатів, заправлені трюфельною олією та посипані ліщиною.
    124 грн.
    Салат «Інгуз» (з тушкованою качкою) (170 г) 
    Тушкована качка подається разом зі шматочками печеного гарбуза, смаженими грибами лисичками і міксом салатів, заправлених трюфельним маслом та посипаних подрібненою смаженою ліщиною.
    182 грн.
    Салат вегетаріанський «Йєра» (190 г) 
    Гриби лисички, шматочки моркви та спаржі в темпурі. Подаються з нутовим хумусом.
    109 грн.
    Овочі-гриль «Райдо» (150 г) 
    Приготовані на грилі фенхель, морква, цибуля пора, стебло селери, печериці, лимон, мигдаль.
    76 грн.
    Супи та юшки
    Юшка з каштанами «Оберіг» (300 г) 
    Юшка з курячою гомілкою, смаженими каштанами, грибами та морквою, цибулею-пора та шалот.
    96 грн.
    Суп-пюре з гарбуза «Вигадка Єйри» (300 г) 
    Суп-пюре з печеного гарбуза з ароматом імбиру та мускату, зі шматочками копченої свинини, сиром з блакитною цвіллю і крихтами смаженої ліщини.
    98 грн.
    Суп-пюре вегетаріанський «Снотра» (300 г) 
    Суп-пюре з печеного гарбуза з ароматом імбиру та мускату, з грибами лисичками та крихтами смаженої ліщини.
    98 грн.
    Юшка «Рудого Еріка» (300 г) 
    Суп на темному пиві з вершками, сочевицею, овочами, спеціями та ребром свинини.
    97 грн.
    Борщ «Вікінгів» (300 г) 
    Бульйон із свинячим ребром та запеченим буряком, ріпою, селерою і капустою, приправлений кмином і петрушкою. Подається зі сметаною.
    92 грн.
    Гострий рибний суп «Кмітлива Гіда» (300 г) 
    Рибний бульйон зі шматочками окуня, цибулею, морквою, фенхелем, зеленим горошком та спаржею. Має аромат імбиру та білого вина.
    102 грн.
    Юшка з дичиною «Трофей у повнолуння» (300 г) 
    Суп на яловичому бульйоні з м'ясом дичини, цибуля-пора, морква, печериці, чебрець, пшоно.
    117 грн.
    Птиця
    Курча «Амброзія» (400/100/50 г) 
    Запечене курча, фаршироване фініками, беконом та чорносливом. Подається з квасолею, заправленою травами та імбиром. Поливається ніжним вершковим соусом з ароматом часнику.
    364 грн.
    Качина ніжка для Скаді (150/60/20 г) 
    Запечена качина ніжка, ароматизована насінням фенхеля та кмину. Подається із запеченими овочами та сливовим соусом.
    331 грн.
    М'ясо
    Стейк для Тора (яловичий стейк з ріпою) (250-300/100/30 г) 
    Стейк з телятини, обсмажений на грилі та змащений вершковим маслом з травами і спеціями. Подається зі шматочками запеченої ріпи.
    147 грн.
    «Трапеза Одіна» (гомілка ягняти) (300-400/100/30 г) 
    Маринована гомілка ягняти, тушена з овочами, спеціями і мускатним горіхом. Подається з соусом шавлії та гарніром із сочевиці.
    109 грн.
    Стейк «Мокк» (200/120/50 г) 
    Стейк свинини, попередньо маринований в травах і спеціях, подається із смаженим ячменем та овочами–гриль: фенхелем, цибулею пора, морквою, стеблом селери, приправлений мигдалем та соєвим соусом.
    294 грн.
    Ковбаски курячі з зеленню (200/150/50 г) 
    Подаються з тушкованою капустою та соусом із часнику.
    216 грн.
    Ковбаски германські (із свинини та яловичини) (200/150/50 г) 
    Подаються з тушкованою капустою та вершковим соусом з хріном
    208 грн.
    Ковбаски яловичі з медом і пивом (200/150/50 г) 
    Подаються з тушкованою капустою та гірчічно-вершковим соусом
    219 грн.
    «Медальйони Фіана» (130/90/50 г) 
    Медальйони з оленини, обгорнуті беконом та обсмажені на пательні. Подаються з цибулею-пора, що припущена на вершковому маслі
    327 грн.
    Стейк «Сегримнір» (200/70/50 г) 
    Ошийок дикого кабана, смажений на грилі, салат ромен, посипаний горіхами, та вершковий соус з лисичкам
    421 грн.
    Ковбаски «Кастор» (200/100/50 г) 
    Ковбаски з м’яса бобра з ароматом шавлії, капуста тушкована, соус з агрусу
    346 грн.
    Каре козулі (180/100/50 г) 
    Каре козулі, карамелізоване яблуко, соус з брусниці
    467 грн.
    Риба
    Стерлядь з зеленим горошком (250-300/100 г) 
    Запечена ароматна тушка стерляді та пюре з зеленого горошку і м’яти.
    170 грн.
    «Хитрий Локі» (запечений вугор) (250/50 г) 
    Вугор запечений з овочами-гриль: фенхелем, селерою та морквою. Подається на пательні з листами базиліку.
    341 грн.
    «Кракен-кебаб» (смажений сом) (150/100/100/50 г) 
    Шматочки смаженого сома на шампурі, капуста броколі з вершковим рисом та лаймовим соусом.
    347 грн.
    «Скарби Егіра» (мідії запечені з мигдалем) (200 г) 
    Мідії в стулках, обсмажені на пательні з цибулею, мускатним горіхом і вершками, запікаємо в духовці та посипаємо крихтами мигдалю.
    162 грн.
    «Частування Ран» (форель смажена з овочами) (150/100 г) 
    Філе форелі обсмажується з маринованими овочами: цибулею- шалот, фенхелем та морквою.
    275 грн.
    Десерти
    Чізкейк «Частування Анхани» (130 г) 
    Печиво, цукор, жовток, крем-сир маскарпоне
    105 грн.
    Пиріг «Горіховий Брауні» (150 г) 
    Вершкове масло, борошно, яйця, ванілін, горіх волоський
    78 грн.
    Пиріг гарбузовий «Бендіт і Мамай» (150 г) 
    Борошно, цукор, гарбуз, імбир
    78 грн.